Sport

Mapa lezeckých stěnLEZECKÉ STĚNY

Lezecké stěny i skály vhodné pro tento druh sportu jsou v oblasti také k mání. Jsou zdobené voštinami, jako zkamenělé plástve divokých včel, v nichž zjitřená fantazie odhaluje bez omezení bohatství pohádkových tvarů i výjevů. Pro zkušené se nabízí rozmanitá škála Dubských skal, ti menší mohou navštívit a vyzkoušet lezecké schopnosti na skále u Grobiána.

www.horydoly.cz

www.lkmseno.wz.cz

www.kokorin-kokorinsko.cz/horolezectvi.php

mrunkas.sweb.cz/pruvodceds.htm

www.mestomseno.cz

 

Pěší turistikaPĚŠÍ TURISTIKA

Zajímavé jsou ty staré skály, každá originální a není divu, že se k ní každý rád vrací, i ten, kdo už ji několikrát viděl. Pěší turistika je předkládána formou systematického popisu turistických cest. Trasy jsou díky Klubu českých turistů velice dobře značené, některé tvoří i okruhy či naučné stezky. Zvláštní pozornost je věnována jejich popisu a náročnost je zobrazena podle barevného značení v terénu. Více o vývoji turistiky a značení Kokořínska píše například Karel Uzel.

www.kokorin-kokorinsko.cz/turisticke-trasy.php

www.kokorin-kokorinsko.cz/staraky.php

www.kokorin.cz/sport.htm#4

home.tiscali.cz/bkumelnik

www.mestomseno.cz


Cykloturistika

CYKLISTIKA

Příznivci cyklistiky se v našem kraji jistě nudit nebudou. Kokořínské rokle jsou tajemné, zarostlé zlatým kapradím, zavalené balvany, ale především plné cyklistických tras. Ty tvoří buď samostatné celky v podobě okruhů vinoucích se kolem zajímavých památek, skalních útvarů či chráněných míst nebo to jsou okruhy napojené na samotné silniční tahy. Zapůjčit si kolo můžete také v Hotelu Kokořín, kde Vám rovněž pomůžeme s případnými defekty.

www.kokorin-kokorinsko.cz/cyklisticke-trasy.php

www.kokorin.cz/sport.htm#1

www.derflkola.cz

www.bikemseno.cz

 

PlaváníPLAVÁNÍ

V létě je koupání nejčastější činností dospělých i dětí. Navštívit můžete přírodní koupaliště Nedamov, nejbližším rybníkem v Kokořínském údolí je Harasov s pláckem pro parkování a dvěma malými plážemi. Méně skromní nechť podle chuti navštíví vzdálenější Máchovo jezero, méně zdatní mohou procvičit plavecké umění v historickém koupališti Mšeno nebo v moderním koupališti Mělník.

www.ceskehory.cz/koupaliste/machovo-jezero.html

www.nedamov.regin.cz/

www.velokokorin.info/koupani.html

 

Jezdectví a chov koníJEZDECTVÍ

Nejkrásnější pohled na svět je ze hřbetu koně. Kokořínsko je skutečně protkáno množstvím cest. Ve spleti roklí, mezi průvody rozpukaných skal se můžete dostat z jedné strany údolí na stranu druhou. Plemena koní, na kterých se můžete projet tímto pestrým světem, jsou český teplokrevník a huculský kůň chovaný v Hucul clubu Laka.

www.kokorin-kokorinsko.cz/jezdectvi.php

www.jkmelnik.cz

www.jezdectvi.cz/default.aspx

www.kokorin-kokorinsko.cz/jezdectvi.php

 

GeocachingGEOCACHING

Geocaching je celosvětová známá a oblíbená hra, která spočívá v hledání důvtipně ukrytých schránek. Na Kokořínsku těchto vždy jiných a různě velkých pokladů naleznete spoustu. Hru znají i místní občané, takže se často může stát, že Vám sami poradí a ukáží, kde se zrovna nějaká schránka nachází.

www.geocaching.com

www.geocaching.cz

 

 

Nordic walkingNORDIC WALKING

Nordic walking, neboli severská chůze, je druh chůze, která je doplněna speciálními holemi. Právě ty mohou procházky proměnit v efektivní a svižné cvičení napomáhající celému tělu. Chcete-li si protáhnout hřbet, máte jedinečnou příležitost vyzkoušet to právě teď a tady u nás v pískovcovém údolí.

www.severskachuze.cz

www.czech-nordicwalking.com

 

FITNESS

Pokud se v oblasti najdou aktivní jedinci, kteří mají chuť využít fitness centrum a neuspokojí je ani celodenní cestování pěšky nebo na kole, mohou využít malé fitness centrum v Hotelu Kokořín, fitness
v hotelu Olympionik v Mělníku nebo fitness Siesta Mělník. Věřte však, že nejlepší fitness jsou zaručeně
procházky naší přírodou. 

hotel.kokorin.info

www.hotel-olympionik.cz

www.fitnesssiesta.com

Kokorin.info  /  Aktuality  /  O webu  /  Mapa webu   Webdesign: Šmíd a Kasal s.r.o.TOPlist